Loading...

Συντομες Ειδησεις

Γιατί κλείνουμε τους αθλητικούς χώρους τελικά;

Ενημέρωση, Ρεπορτάζ
11 Μαρτίου 2016

SKS«Κλείνουμε τους αθλητικούς μας χώρους στο κοινό για να τους μετατρέψουμε σε χώρους αποκλειστικής προετοιμασίας της αγωνιστικής μας βιτρίνας, που αύριο θα αποκαλύψει τα μυστικά της»…

Δανείστηκα την αποστροφή από το πρόσφατο δημοσιευμένο στο sportcity, άρθρο του φίλου συγγραφέα και πρωταθλητή ακοντισμού Νίκου Μιχαλόπουλου, για εισαγωγή σε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ που έκανα τοπικού χαρακτήρα και περιγράφει μια νοοτροπία που δεν πρέπει-πάση θυσία-να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας!

Ο λόγος, για τα δύο γήπεδα τένις του αθλητικού κέντρου ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ στην Ανάβυσσο τα οποία εδώ και μήνες παραμένουν κλειστά και εγκαταλελειμμένα(φωτο).

AESAF KOUROS-TENIS

Τα γήπεδα αυτά κατασκευάστηκαν πριν 15 χρόνια με ευθύνη του σωματείου και είναι το μοναδικό κομμάτι του αθλητικού κέντρου στο οποίο ο Δήμος πέραν του κόστους κατανάλωσης κάποιων κιλοβατωρών, δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε σέντσι!

Το οικόπεδο ανήκε και ανήκει φυσικά στο Δήμο, αλλά η απαιτούμενη εκσκαφή, η κατασκευή του δαπέδου(field of play), η διαγράμμιση, οι πυλώνες φωτισμού, η καλωδίωση, η περίφραξη ο τοίχος προθέρμανσης, και ο ηλεκτρικός πίνακας κατασκευάστηκαν ή εγκαταστάθηκαν, αποκλειστικά με πόρους (οικονομικούς, υλικούς ή ανθρώπινους) του σωματείου!(φωτο.)

PHOTO-2α

Επειδή η σύμβαση παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης του αθλητικού κέντρου, έληξε το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2015, θεώρησα σκόπιμο και πριν προβώ σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία, να το επιβεβαιώσω με τον αρμόδιο για τέτοια θέματα, αντιδήμαρχο του Δήμου Σαρωνικού κ. Σπύρο Δημητρίου.

Ο κύριος αντιδήμαρχος μου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πράγματι οι εγκαταστάσεις έχουν περιέλθει ως όφειλαν, στα «χέρια» του Δήμου!

Έκτοτε με τον κύριο Δημητρίου έχω επικοινωνήσει (με δική μου πρωτοβουλία πάντα), αρκετές φορές. Είδαμε μαζί τα γήπεδα και μια φορά τον επισκέφτηκα (μετά από πρόσκληση) στο γραφείο του, στο δημαρχείο.

Το μοναδικό ερώτημα που του υπέβαλα και για πολλοστή φορά, ήταν: Αφού τα γήπεδα ανήκουν στον Δήμο γιατί δεν τα επισκευάζετε και να τα παραδώσετε προς χρήση στους δημότες; Παιδιά και ενήλικες;

Τα μόνα που χρειάζονται άλλωστε για να χρησιμοποιηθούν είναι δύο φιλέ, μια-δυο καρέκλες και φυσικά ένα σωστό κανονισμό λειτουργίας. Κόστος όλων αυτών; 200-250 ευρώ!

Ο αντιδήμαρχος, κάθε φορά που επικοινωνούσαμε,  με διαβεβαίωνε ότι σύντομα θα έλυνε το πρόβλημα; και τα γήπεδα θα δινόντουσαν στους δημότες προς χρήση!

DSC_6315

Διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα του 2016, έχουν περάσει δηλαδή σχεδόν 5 μήνες που τα γήπεδα ανήκουν στον Δήμο και ακόμη παραμένουν κλειδωμένα και στην κατάσταση που μαρτυρεί η εικόνα.

Συμφωνώ με τον αρθρογράφο κ. Νίκο Μιχαλόπουλο ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τους αγωνιστικούς χώρους στο κοινό. Και για οποιονδήποτε λόγο. Θα πρόσθετα εγώ!

Καταθέτω έγκαιρα το γεγονός προς γνώσιν σας και μαζί με σας…αναμένω!

Ρεπορτάζ: Στέλιος Κανελλόπουλος

 

 

ψηφοφορια

Ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στην Α΄κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ

Δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης

VIDEO

Το κάρφωμα-το έχει ξανακάνει παιδιά-της χρονιάς!