Loading...

Συντομες Ειδησεις

Ένα πρόβλημα που πρέπει (επιτέλους) να λυθεί!

Αρθρογραφία
30 Αυγούστου 2017

Λένε οι σοφοί της δημοσιογραφίας: «Όταν πρόκειται να γράψεις ένα άρθρο, ενημερώσου καλά και προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν νηφάλιος και προσεκτικός».

Με τη συμβουλή αυτή στο μυαλό, κάθισα μπροστά στον υπολογιστή για να ασχοληθώ ξανά με ένα πρόβλημα, που είχα αναδείξει λεπτομερώς και στο παρελθόν.

Πρόβλημα με το οποίο ασχολήθηκε ο τότε αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Δημητρίου, αλλά για κάποιους λόγους άγνωστους σε μένα, το θέμα «πάγωσε» και τώρα επανέρχεται επιτακτικά, ζητώντας άμεσα λύση.

Αναφέρομαι φυσικά, στα δύο γήπεδα τένις, που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της Αναβύσσου. Δεν λέω του Κούρου, γιατί δεν έχω κανένα ουσιαστικό στοιχείο (πέρα από κάποιες κακόγουστες πινακίδες) που να επιβεβαιώνει ότι τα γήπεδα αυτά του ανήκουν!

Παραδοχή πρώτη: Όλα τα καταστατικά αναφέρουν την υποχρέωση εγγραφής των σωματείων στην αντίστοιχη Ομοσπονδία του αθλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δικαιώματα και υποχρεώσεις!

Παραδοχή δεύτερη: Είναι οριοθετημένο από την νομοθεσία, ότι οι δραστηριότητα των σωματείων που δεν είναι μέλη της αντίστοιχης Ομοσπονδίας, δεν κατατάσσεται σε αθλητική δραστηριότητα, αλλά σε εμπορική!

Παραδοχή τρίτη: Η επιλογή του κάθε σωματείου να εγγραφεί ή όχι στην αντίστοιχη Ομοσπονδία είναι σεβαστή, αρκεί να τηρούνται οι σχετικοί νόμοι και κυρίως οι προϋποθέσεις κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παραδοχή τέταρτη: Τα γήπεδα φτιάχτηκαν για να χρησιμοποιούνται και όχι για να τα βλέπουμε από μακρυά και με το μακαρόνι που λέγαμε στο στρατό. Είναι μάλιστα ο καθρέφτης, αυτού που τα χρησιμοποιεί!

Πάμε τώρα στην ουσία του «προβλήματος» και να τονίσω ότι αυτό που συνέβη με την ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ είναι σημαντικό και έχει πολλές προεκτάσεις.

Το συγκεκριμένο σωματείο που έγινε μέλος της Ομοσπονδίας πριν από 20 περ. χρόνια-με πολλή προσπάθεια της τότε διοίκησης- διεγράφη όμως οριστικά και αμετάκλητα από τα μητρώα της ΕΦΟΑ, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το 2016.

Η απόφαση αυτή θεωρείται στους αθλητικούς κύκλους ατιμωτική για το σωματείο και κόλαφος για την τωρινή διοίκηση, γιατί εκτός του ότι σηματοδοτεί την αποτυχία της, έχασε τη στήριξη της σε θέματα χρήσης των γηπέδων (που θα είχε), αν ήταν μέλος της!

Όσο καιρό τα γήπεδα που σας ανέφερα, βρισκόντουσαν υπό το καθεστώς παραχώρησης, κανείς δεν είχε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί επειδή ήταν κλειστά ή άδεια από αθλητές ή κακοσυντηρημένα. Και κανείς τρίτος δεν μπορούσε να απαιτήσει τη χρήση τους.

Όμως η σύμβαση παραχώρησης με την Τ.Α. έληξε ως γνωστόν τον Νοέμβριο 2015 και πέραν αυτής, δεν υπάρχει Τ Ι Π Ο Τ Α!

Συνεπώς, είναι απολύτως λογικό τα ενδιαφερόμενα σωματεία και οι δημότες να διεκδικούν εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, τη χρήση των γηπέδων αυτών. Και είναι τελείως εξωφρενικό και εντελώς απαράδεκτο, η διοίκηση του σωματείου αυτού, οχυρωμένη πίσω από την ανοχή της δημοτικής αρχής, να εμποδίζει επί μήνες τώρα σε σωματεία και δημότες με το έτσι θέλω, τη χρήση τους!!!

Δυστυχώς, σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη και για τα αυτονόητα και όπως μαθαίνω, το θέμα αυτό αν και είναι (κατά τη γνώμη μου) απλό, έχει αναλάβει να το χειριστεί και να δώσει λύση ο ίδιος ο δήμαρχος, ο κ.Σοφρώνης.

Ελπίζω λοιπόν ότι ο Δήμαρχος, θα εξετάσει όλα τα πραγματικά περιστατικά. Δεν θα υποκύψει σε πιέσεις ή σε αυθαίρετες ενέργειες και θα αποφασίσει.

Ταυτόχρονα όμως, το πρόβλημα αυτό πρέπει να γίνει η μεγάλη ευκαιρία για μια συνολική προσπάθεια σύγχρονης και αποδοτικής οργάνωσης, με ισοτιμία, ρεαλισμό και αξιοκρατία, για το καλό του αθλητισμού μας γενικότερα. 

Στέλιος Κανελλόπουλος

Υ.Γ. Και μέχρι να μάθουμε τι αποφασίστηκε, προτείνω να διασκεδάσουμε λιγάκι με τον καταπληκτικό Χάρρυ Κλύνν και το «οικόπεδο αυτό ποιανού είναι ρε» .

 

11 Responses to Ένα πρόβλημα που πρέπει (επιτέλους) να λυθεί!

 1. Δημήτρης Βόγγολης
  31 Αυγούστου 2017 at 12:19 ΠΜ

  Όταν ο ΝΟΣ προσπαθούσε ν απαγκιστρωθεί από την ΕΣΚΑΝΑ προ 2ετίας είχα κάνει έκληση προς αντιμετώπιση του Αθλητικού προβλήματος στον Δήμο μας. Την παραθέτω και αύθυς προς υλοποίηση για συνένωση δυνάμεων όλων των Σωματείων:
  Αθλητισμός και τα προβλήματά του
  Από τη φύση και την υπόστασή του ο αθλητισμός θα έπρεπε να είναι ο πλέον καθαρός και υγιής κοινωνικός χώρος, όμως δεν είναι : γιατί; Ποιος φταίει; Ποιος ο αίτιος; Τι τους φταίει; Γιατί τον κατατρέχουν; Γιατί δεν τον αφήνουν ήσυχο; Ποιοι ωφελούνται; Ποιοι τον καθοδηγούν; Ποιοι εισάγουν τη βία; Ποιοι στήνουν παιχνίδια και παράγκες; Και πόσους άλλους να αναφέρω όταν είναι ατέλειωτοι; Και όμως όλοι αυτοί είναι γνωστοί, άγνωστοι, είτε είναι η ίδια η πολιτεία είτε τα ΜΜΕ ή και Σωματεία, που διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση.
  Εμείς ως παράγοντες αυτού του χώρου, αλλά του υγιούς, αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα όπως μέχρι σήμερα.
  Στην προηγούμενη κατοχή από τη σημερινή και στα παιδικά μου χρόνια ο αθλητισμός ήταν αγνός και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε όσο μπορούσαμε την πείνα και τις κακουχίες λόγω της ρώμης που είχαμε αποκτήσει από πριν .
  Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι νέοι με το δίκιο τους αναζητούν το μέλλον τους που δεν μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε.
  Σήμερα που κανένας φορέας δεν πάει καλά θα ήταν παράξενο ο αθλητισμός να αποτελούσε την εξαίρεση.
  Πριν από μερικά χρόνια εξέφρασα την ανησυχία μου για τον αθλητισμό στην περιοχή μας, τότε είχαν αρχίσει τα Σωματεία να μαραζώνουν και έγινε μια προσπάθεια από το SPORTSITY για μια συνάντηση όλων των Σωματείων για συνεργασία , συνενώσεις και δημιουργία ενός σχηματισμού (π.χ μιας ενιαίας ομάδος εντός του Δήμου) με συνδρομή ανάλογη της δυναμικότητος του κάθε Σωματείου.
  Το εγχείρημα τότε δεν έφερε αποτέλεσμα. Σήμερα παρά ποτέ επιβάλλεται η ανασκόπηση της όλης κατάστασης γι αυτό και επικαλούμαι και πάλι την ανάληψη της πρωτοβουλίας από το SPORTSITY για νέα συνάντηση των Σωματείων και τη λήψη αποφάσεων, διότι έτσι που μας οδηγούν οι καταστάσεις λιτότητας, πρέπει να προλάβουμε τα παιδιά μας να μείνουν στον τόπο,(αυτό δεν συνέβει) διατηρώντας όσο μπορούμε την κοινωνική μας συνοχή:
  Κατ εκείνη την περίοδο ο ΝΟΣ έθεσε στη διάθεση άλλων Σωματείων παίκτες της ομάδος ανδρών του για την επάνδρωση αντιστοίχων ομάδων του Δήμου μας.(δείγμα συλλογικής αντιμετώπισης του προβλήματος)κάτι αντίστοιχο να γίνει αρχή και από άλλα Σωματεία.
  Προς τούτοις παρακαλούμε και πάλι τον Δήμαρχο κ.Σωφρόνη για μια συνάντηση όλων των Σωματείων προς εξεύρεση λύσεως ιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον Αθλητισμό στον Δήμο μας.
  Δ.Βόγγολης
  Πρόεδρος ΝΟΣ

 2. admin
  31 Αυγούστου 2017 at 7:24 ΠΜ

  #Δημήτρης Βόγγολης
  Να διευκρινίσω ότι εκείνη η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του SC, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.Η συνέχεια όμως ανήκε στα ίδια σωματεία και θα πρέπει κάποια στιγμή να μας δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, εκείνος που είχε οριστεί από από εσάς (τα σωματεία) για να οργανώσει το επόμενο βήμα!!!

 3. Kallistos
  1 Σεπτεμβρίου 2017 at 2:21 ΜΜ

  Τόσα χρόνια διαβάζω αυτήν την καραμέλα. Ο δήμος υπάρχει; αν ναι γιατί επί χρόνια αφήνει ένα θέμα ανοιχτό χωρίς τη λύση του; να την πω ανικανότητα;αν πάλι ο Δήμος το κάνει σκόπιμα ή αδιαφορεί είναι κατακριτέο και δεν του αρμόζει, διότι στους πολίτες δείχνει ότι » τάσσεται με το μέρος του Κυρίου κάποτε στον ίδιο πολιτικό συνδυασμό «.

 4. Petros
  1 Σεπτεμβρίου 2017 at 2:32 ΜΜ

  Πολύ λυπάμαι γιατί δεν βλέπω να κυβερνά Αθλητικό πνεύμα στον Δήμο μας.Τι το έκανε μαγαζί του ο Κούρος;Να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να μην τους είναι αδιάφορο το θέμα διότι οι αθλητές είναι δικά μας παιδιά και δεν τους αξίζει περιφρόνηση.

 5. Matos
  1 Σεπτεμβρίου 2017 at 2:58 ΜΜ

  Ξέρω ότι υπάρχει μια δικαστική αντιπαλότητα με τον Δημητρίου και τον Κούρο,μπορεί κανείς να μας πει αν υπάρχει δικάσιμος και για πότε;

 6. ΜΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
  9 Σεπτεμβρίου 2017 at 1:51 ΜΜ

  Και ενω ο ΚΟΥΡΟΣ δεν επιτρεπει σε αλλη ομαδα να χρησιμοποιησει το κλειστο της ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ και μαλιστα με τις ευλογιες του ΔΗΜΟΥ,ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ παραχωρει σε ιδιωτη το γηπεδο ποδοσφαιρου ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΟΧΙΔΗΣ για προπονηση στιβου,χωρις να εχει το γηπεδο τις καταληλες υποδομες και προδιαγραφες.Συμφωνα με πληροφοριες η παραχωρηση εναι δωρεαν!!!
  Στον δημο ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα για τους αθλητικους χορους.

 7. Kallistos
  11 Σεπτεμβρίου 2017 at 11:13 ΜΜ

  Δεν βλέπω να κουνιέται κανείς ούτε από τους θώκους μήτε από τους καναπέδες, θέλετε ν άχουμε Αθλητισμό ή όχι.
  Ιδού το βήμα που σας δίδεται.

 8. Σπυρος Δημητριου
  19 Σεπτεμβρίου 2017 at 11:54 ΠΜ

  Δυστυχως παρα το γεγονος οτι εδω και τρια χρονια ειχα αναθεσει την υποθεση σε δικηγορο του δημου,ποτε δεν προχωρησε γιατι καποιος το εμποδιζε. Ειλικρινα λυπαμαι που δεν καταφερα να ανοιξω τα γηπεδα (κλειστο,τενις,αιθουσα γυμναστικης) για να αθλουνται ολοι.Δυστυχως και παλι αλλα ο κυριος προστατευεται απο καποιους.Σας καλω στην συνεδριαση 20/09/spdimitriou6 και ωρα 18.00 στο δημαρχειο Καλυβιων οπου θσ θεσω το θεμα, γιατι δεν παει αλλο!

 9. petros
  19 Σεπτεμβρίου 2017 at 3:39 ΜΜ

  Ιδού η ευκαιρία για τους παράγωντες του Αθλητισμού να βρεθούν μαζί με όσους αγαπούν στην πράξη τον Αθλητισμό, να έλθουν στο Δημαρχείο αύριο στις 6 μμ και να προτάξουν τις απόψεις τους κόσμια ζητώντας το αυτονόητο ΙΣΟΤΙΜΙΑ για όλα τα Σωματεία.Αν ο Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έδωσε λύση και δεν τη δώσει αύριο θα του καταλογισθεί ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

 10. ΜΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
  20 Σεπτεμβρίου 2017 at 6:58 ΠΜ

  Εχουμε να κανουμε με ενα ΔΗΜΑΡΧΟ μπιζνεσμαν που προωθει την ιδιοτικη προτοβουλια.Τρανο παραδειγμα το γηπεδο ποδοσφαιρου Αναβυσσου με την ταμπελα του ιδιοτη να διαφημιζει τις υπηρεσιες του εξω απο την μαντρα .Ξεφυγε του ΔΗΜΑΡΧΟΥ,η καντινα του γηπεδου. Που θα παει θα πουλησει και εκει κανενα αναψυκτικο!!!!!

 11. Αθλητής
  21 Σεπτεμβρίου 2017 at 7:26 ΜΜ

  Ρε μας κοροϊδεύουν,στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πρόβαλαν το πρόβλημα Γηπέδων τόσο ο κ,Δημητρίου ,όσο και ο κ.Βόγγολης για ν ακούσαμε την πρόεδρο κ.Κόλλια να λέει ότι τώρα δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα.Και ερωτώ το θέμα σέρνεται χρόνια δεν είχαν και δεν έχουν τον χρόνο;και αν τα θέματα δεν λύνονται από συμβούλια τότε πού λύνονται,Μήπως δεν θέλουν τον Ν Ο Σ καιδεν μας το λένε ; εγώ λέω ο ΝΟΣ να παραδώσει τα κλειδιά στον Δήμαρχο ή αν δεν λυθεί το θέμα με τα κλειστά γήπεδα καιτον ΚΟΥΡΟ να παραιτηθεί ο Δήμαρχος, λόγω ανικανότητας που λέει και ο φίλος μας ο Πέτρος και έτσι θα σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν.

ψηφοφορια

Ποιος είναι ο MVP της EuroLeaque 2017/18;

Δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης

VIDEO

Το κάρφωμα-το έχει ξανακάνει παιδιά-της χρονιάς!