Loading...

Συντομες Ειδησεις

Σύντομα αλλά…σημαντικά #6

Σχόλια
25 Αυγούστου 2017

Το κουίζ του καλοκαιριού

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια ένωσης των τριών ποδοσφαιρικών σωματείων του Λαυρίου. Το σίριαλ που μας κράτησε το ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι μόλις τελείωσε, και τα εμπλεκόμενα σωματεία συνεχίζουν χωριστά την προσπάθεια επιβίωσης και συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ.

Παλλαυρεωτικός: Ήταν από αρχής πιο ρεαλιστικής και αντίθετος στις προσπάθειες του δημάρχου για ένωση των σωματείων. Μπορεί να κατηγορούν το σωματείο ότι «τορπίλισε» την προσπάθεια, αλλά στην ουσία βγήκε ισχυρό γιατί δεν έχασε χρόνο σε ατέρμονες και ατελέσφορες συζητήσεις. 

ΑΠΕ Λαυρεωτική: Το΄χει ξαναδεί το έργο. Γι΄αυτό και κάλυψε γρήγορα το προπονητικό κενό με τον Παπαϊωάννου και όλα δείχνουν ότι θα πάει καλά. Αρκεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, στους δικούς της ανθρώπους και αποφύγει στο μέλλον όπως ο διάολος το λιβάνι, τους δήθεν σωτήρες της μιας χρονιάς που τελικά μόνο κακό κάνουν. 

Ολυμπιακός Λαυρίου: Φάνηκε καθαρά ότι μέχρι τώρα ήταν σωματείο ενός ανδρός και με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στην μνήμη του, όταν ήταν εν ζωή και το στήριζε οικονομικά, όλα ήταν παραδεισένια. Δυστυχώς, δεν προέβλεψε ή δεν προετοίμασε τη διάδοχη κατάσταση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η εμπειρία από το παρελθόν, μας δείχνει ότι τέτοιες προσπάθειες μπορεί να έχουν καλό σκοπό αλλά συνήθως αποτυγχάνουν, γιατί στην ουσία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όχι μόνο των μελών ενός Δ.Σ., αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών των σωματείων!

Από την άλλη, κανένα σωματείο δεν χάνεται! 

Παράδειγμα η προσπάθεια που έγινε πριν δύο χρόνια στο Κορωπί. Η ένωση απέτυχε. Το Κορωπί με προβλήματα αλλά συνέχισε και η Δόξα αποσύρθηκε, μάζεψε τα «κομμάτια» της και σιγά-σιγά επανέρχεται στα πρωταθλήματα.

Συνωμοσιών συνέχεια…

Ήταν φανερό ότι εδώ και καιρό υπήρχε μια δυσκολία και κάτι δεν πήγαινε καλά με το σοβαρό ή μη τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης κάνοντας κακή χρήση των social media, ανακοίνωσε μέσω αυτών ότι αποσύρεται από την Εθνική και από την άλλη η ΕΟΚ …ανακάλυψε συνωμοσία! 

Η ουσία της ιστορίας είναι ότι ο Γιάννης αν δεν έπαιζε στο ΝΒΑ και δεν είχε συμβόλαιο τόσων (100 νομίζω) εκατομμυρίων, τώρα θα ήταν στη διάθεση του Κώστα Μίσσα και είναι πολύ πιθανόν, να έπαιζε ακόμη και τραυματισμένος.

Ο Στόχος της ομάδας του Αντετοκούνμπο και μέσω αυτού, είναι να βγει μετά από πολλά χρόνια στον αφρό του ΝΒΑ.   

Τι φανταζόμαστε ότι θα έλεγαν οι εργοδότες του, πήγαινε Γιάννη να παίξεις στο Eurobasket και αν τραυματιστείς αγόρι μου ή χειροτερέψει το τραύμα σου, χαλάλι…δεν πειράζει; 

Αθλητικές εγκαταστάσεις 

Κανείς δεν ζητά στην εποχή μας τα γήπεδα ενός Δήμου να είναι παλάτια, αλλά θα πρέπει ΟΛΑ, να καλύπτουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες ενός αθλήματος, να είναι καθαρά και να προσφέρουν ασφάλεια. Αν μάλιστα είναι και όμορφα ακόμη καλύτερα!

Πρόσφατα παρακολούθησα ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην Παλαιά Φώκαια και μου έκανε εντύπωση η εγκατάλειψη στο περιβάλλον και οι φθορές της ίδιας της εγκατάστασης (αγωνιστικός χώρος, εξέδρες κλπ.).

Το εντυπωσιακό είναι ότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού και σε λίγες εβδομάδες που ξεκινούν τα πρωταθλήματα, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις αυτές όχι μόνο αθλητές, αλλά και αρκετός κόσμος.

Οφείλει – οφείλουν – οφείλουμε

Ο Δήμος που έχει τη συνολική ευθύνη των εγκαταστάσεων όπως και αυτής της Παλαιάς Φώκαιας, οφείλει να διαθέσει άμεσα προσωπικό και μέσα, για τη βελτίωση όλης της εγκατάστασης (γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και περιβάλλων χώρος).

Αλλά και τα σωματεία οφείλουν να φροντίζουν την εγκατάσταση που χρησιμοποιούν με όσα μέσα διαθέτουν και να μη την μετατρέπουν χωρίς κανένα λόγο π.χ. σε ένα απέραντο πάρκινγκ!

Φίλαθλοι, γονείς και αθλητές άσχετα σε ποια κατηγορία και να ανήκουμε, οφείλουμε να θεωρούμε την κάθε αθλητική εγκατάσταση σπίτι μας  και να τη φροντίζουμε σαν και αυτό.

Στέλιος Κανελλόπουλος

 

 

 

 

ψηφοφορια

Ποιος ποδοσφαιριστής θα βγει πρώτος σκόρερ

Δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης

VIDEO

Το κάρφωμα-το έχει ξανακάνει παιδιά-της χρονιάς!