Loading...

Συντομες Ειδησεις

Γιώργος Σωφρόνης: Είμαι υπέρ της δημιουργίας μίας ομάδας ποδοσφαίρου

Ενημέρωση, Συνεντεύξεις
1 Οκτωβρίου 2017

Στα πρωταθλήματα της ιστιοπλοΐας που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Πυθέα τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος και εσείς προσωπικά στηρίξατε την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Μήπως όμως αυτά είναι λίγα, ενώ θα έπρεπε να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος ακόμη καλύτερα;

Δήμαρχος: Αγγίξαμε ένα τομέα όπου στην αρχή δεν φαινόταν ότι θα είχε τέτοια ανταπόκριση και εξέλιξη. Ένας Δήμος που έχει 22χλμ ακτογραμμή δεν θα μπορούσε να μην έχει συμμετοχή στα αθλήματα ναυταθλητισμού. Ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και καλέσαμε εδώ τα ναυταθλητικά σωματεία και σε συνεργασία με την ομοσπονδία διοργανώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist για ηλικίες μέχρι 11 ετών.

Η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά βοήθησε και τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Υπήρχαν σωματεία που είχαν 2-3 παιδιά και σήμερα σκέφτονται πως θα πάρουν δεύτερο προπονητή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην μεγάλη προσέλευση παιδιών.

Τη δεύτερη χρονιά φιλοξενήσαμε το Βαλκανικό Κύπελλο και φέτος φιλοξενήσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist “το μεγάλο” όπως το λέω εγώ και όλα είχαν μεγάλη οργανωτική επιτυχία.

Αυτά έγιναν με προσωπική πρωτοβουλία, αξιοποιώντας προσωπικές μου γνωριμίες και όσον αφορά τους χορηγούς θέλω να τους ευχαριστήσω που μας στήριξαν γιατί το τεράστιο κόστος που έχουν αυτές οι διοργανώσεις, είναι η φιλοξενία των αθλητών και η σίτιση τους.

Έτσι θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω τον κύριο Βίκτωρα Ρέστη όπου από την πρώτη χρονιά ήταν ο μοναδικός χορηγός αλλά και τις επόμενες δύο χρονιές παρέμεινε μεγάλος χορηγός. Ο κύριος Μαρτίνος επίσης μας στήριξε πάρα πολύ όπως και μικρότεροι χορηγοί και τους ευχαριστώ όλους.

Το σημαντικό είναι ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλες διοργανώσεις αφού έχουμε το χαρακτηριστικό να απέχουμε μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας και μόλις 15 από το αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και πληρούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε αθλητικές υποδομές και δυνατότητες φιλοξενίας, μιας και έχουμε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.

Ήταν μια προσπάθεια ώστε να δώσουμε ταυτότητα σε μια περιοχή με 22 χλμ παραλίας και νομίζω ότι τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο.

Αντίστοιχα, ό,τι σας ανέφερα πριν για τα ποδοσφαιρικά σωματεία το ίδιο ισχύει και με τα ναυταθλητικά σωματεία.

Πρέπει να δημιουργήσουν και εκείνα ένα μεγάλο σωματείο ή μια “ομοσπονδία” σωματείων. Έχουμε και τις κατάλληλες υποδομές, εκεί που είναι εγκατεστημένος ο “Πυθέας” και αυτή ήταν η πρότασή μου. Να ενωθούν ώστε να μπορέσουν να κάνουν κάτι μεγάλο όλα μαζί, παρά να είναι κατακερματισμένα σε πολλά μικρά κομμάτια. Παραμένει και αυτό όραμά μας, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας!

Σε ότι αφορά τα αγωνίσματα παραλίας θα κάνετε κάτι;

Δήμαρχος: Σε αυτή την περίπτωση πρέπει πρώτα να δραστηριοποιηθούν τα σωματεία. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Όπως στηρίξαμε το ποδόσφαιρο σάλας και τους δώσαμε χώρο να αθλούνται στο κλειστό των Καλυβίων, το ίδιο θα πράξουμε και για αθλήματα παραλίας αρκεί τα σχετικά σωματεία να δραστηριοποιηθούν.

Μπορείτε να μας πείτε γιατί σταμάτησαν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού όπως και τα προγράμματα της “τρίτης” ηλικίας και αν υπάρχει πρόθεση να ξαναρχίσουν;

Δήμαρχος: Έμπρακτα δείξαμε ότι μας ενδιαφέρει η τρίτη ηλικία. Από τα πέντε ΚΑΠΗ που παραλάβαμε τα κάναμε επτά, ώστε να μπορεί να πηγαίνει ο κάθε ηλικιωμένος και να βρίσκει ένα όμορφο περιβάλλον για να περάσει δημιουργικά το χρόνο του.

Έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης. Εκτός όμως από το θέμα των οικονομικών υπάρχει και η απαγόρευση προσλήψεων από το 2011 μέχρι σήμερα.

Έτσι ατόνησε και η πρόσληψη γυμναστών στα ΚΑΠΗ. Κάνουμε κάποιες προσπάθειες, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλουμε περισσότερο, αλλά οι συνθήκες μέχρι στιγμής δεν το επιτρέπουν.

Ευελπιστούμε στο μέλλον οι συνθήκες να βελτιωθούν, ώστε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας αυτή τη δραστηριότητα.

Εδώ ολοκληρώνεται η συνέντευξη με το Δήμαρχο κύριο Σωφρόνη. Στα περισσότερα ερωτήματα μας έδωσε απαντήσεις. Εάν ήταν πειστικές ή όχι θα το κρίνετε εσείς!

Εμείς από τη μεριά μας, προσφέρουμε το βήμα στα σωματεία ή στους δημότες να σχολιάσουν τη συνέντευξη και να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους εάν το επιθυμούν. Ο λόγος λοιπόν σε εσάς…
Στέλιος Κανελλόπουλος

Σελίδες: 1 2 3

2 Responses to Γιώργος Σωφρόνης: Είμαι υπέρ της δημιουργίας μίας ομάδας ποδοσφαίρου

 1. Mary
  9 Οκτωβρίου 2017 at 8:16 ΜΜ

  «Την περυσινή χρονιά είχαμε επιτυχίες όπως αυτή του γυναικείου μπάσκετ όπου ο ΓΑΣΚ ανέβηκε σε επαγγελματική κατηγορία. Η επιτυχία φυσικά μας χαροποίησε. Παρ΄ όλα αυτά ο στόχος μας δεν είναι αυτός. Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός όπου όλοι θα αθλούνται και όχι ο πρωταθλητισμός!
  Δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή να έρχονται αθλητές από άλλες περιοχές για να ανέβουμε κατηγορία και οι δικοί μας αθλητές να μην έχουν θέση στην ομάδα της περιοχής τους. Το ζητούμενο είναι να έχουμε δικούς μας αθλητές και αν μέσα από αυτούς προκύψουν επιτυχίες, είναι πάντα καλοδεχούμενες!»
  Λυπάμαι κατ΄αρχήν γιατί εισπράττω (διακρίνω) μια απαξίωση και είναι κρίμα.
  Α) Θα λέγατε το ίδιο αν δεν αναφερόσασταν στο γυναικείο αλλά στο αντρικό μπάσκετ;
  Β) «παρ’ όλα αυτά ο στόχος μας δεν είναι αυτός» ; ; ; Τι πιο τιμητικό για ένα δήμο η Ομάδα της περιοχής του να διακρίνεται σε επαγγελματική κατηγορία!! Εγώ όπως το διαβάζω όμως διακρίνω ότι κάθε άλλο από τιμή αποτέλεσε αυτό για το Δήμο!
  Γ) Καμία αναφορά στις ομάδες Νεανίδων & Κορασίδων μπάσκετ του ΑΟΛ (πάλι γυναικείο, σύμπτωση; ) οι οποίες με πραγματικά μεγάλο κόπο και προσπάθεια των αθλητριών, αλλά και των γονιών τους κατάφεραν χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τον Σύλλογο στον οποίο ανήκουν, να ανέβουν από την Γ’ ΕΣΚΑ στην Α’ ΕΣΚΑ μέσα σε δύο συνεχόμενες χρονιές.
  Δ) «Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός όπου όλοι θα αθλούνται και όχι ο πρωταθλητισμός!»: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρωταθλητισμός εμποδίζει να αθλούνται όλοι ?!! Σε όλες τις οργανωμένες ομάδες και τους αθλητικούς συλλόγους, υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων. Όλοι είναι ευχαριστημένοι και όλοι αθλούνται! Μάλιστα στις ομάδες της «χαμηλότερης» ταχύτητας δημιουργείται και κίνητρο, όραμα, στόχος! Τι προοδεύει στη ζωή μας χωρίς όραμα και στόχο ; Μήπως είστε κατά της αριστείας;
  Ε) «Το ζητούμενο είναι να έχουμε δικούς μας αθλητές και αν μέσα από αυτούς προκύψουν επιτυχίες, είναι πάντα καλοδεχούμενες!». Το θέμα είναι ότι για να έχεις τους δικούς σου καλούς αθλητές θα πρέπει να τους καλλιεργείς το κίνητρο . Αυτή η συνθήκη είναι «win win». Δεν γίνεται να ζητάς να είναι οι δικοί σου αθλητές στις ομάδες που έχουν ανέβει κατηγορίες και από την άλλη σε μικρότερες ηλικίες να τους διώχνεις στους γύρω συλλόγους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν σε ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός… Ρίξτε μια ματιά σε συλλόγους των ευρύτερων περιοχών και θα καταλάβετε τι εννοώ. Κορίτσια πχ του μπάσκετ έχουν σκορπιστεί από το Λαύριο έως τη Γλυφάδα! Το ίδιο και τα αγόρια ! πως μετά θα δέσουν σε ομάδες του Δήμου μας; Πως θα αγωνίζονται στον σύλλογο της περιοχής τους αφού αυτός ο Σύλλογος τους έχει «διώξει» με τον τρόπο του από μικρούς; Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα ! Η κοροϊδευόμαστε ή δεν γνωρίζουμε ή εξυπηρετούμε άλλους σκοπούς! Λυπάμαι πραγματικά. Η ένωση των Σωματείων θα μπορούσε να είναι μια λύση. Εξάλλου ο πόλεμος που γίνεται σε κάποια από τα αθλήματα στο ένα από αυτά τα σωματεία , είναι τόσο έντονος που στο τέλος αυτό που καταφέρνει είναι την «αιμοραγία» ικανών και άξιων αθλητών σε σωματεία εκτός του Δήμου μας ! Αυτό θέλουμε ; και αν ναι γιατί ; οι υπόλοιποι δεν είναι πολίτες του Δήμου; Δεν είναι ικανοποιητικό δείγμα ψηφοφόρων; Κάνετε λάθος ! Αν μαζευτούν όλοι θα καταλάβετε ότι είναι αρκετοί ! απλά κάποιοι τόσα χρόνια τους «διώχνουν» ! Το γιατί είναι κάτι που θα το βρουν άλλοι..

 2. Mary
  9 Οκτωβρίου 2017 at 8:17 ΜΜ

  «Ξεκάθαρη η προτίμηση στον μαζικό αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό» : άρα ο αθλητισμός στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού αναφέρεται μόνο σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Και τι κάνουν οι έφηβοι που εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο θέμα ; πως τους δίνουμε κίνητρα να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό; οι έφηβοι δεν νοιάζονται μόνο για τον αθλητισμό με τον οποίο να «περνούν την ώρα τους». Το ενδιαφέρον τους είναι πιο βαθύ, πιο ουσιαστικό, πιο ανταγωνιστικό. Πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον, να υπάρχει αγώνας, να υπάρχει πιθανότητα διάκρισης. Μάλιστα πάρα πολλά από τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό ενδιαφέρονται για τον πρωταθλητισμό ή για τις πανελλήνιες διακρίσεις οι οποίες θα τους βοηθήσουν και σε συγκέντρωση μορίων προκειμένου η είσοδός τους στα πολυπόθητα πανεπιστήμια να είναι πιο «εύκολη». Τι κάνουμε δηλαδή για αυτά τα παιδιά; Ο δήμος και η προτίμηση του δημάρχου όπως το κατανοεί το μικρό μου μυαλό … τα διώχνει. Για να μην πω τι κάνουν κάποιοι σύλλογοι, οι οποίοι το λένε και ξεκάθαρα στα παιδιά! Συγκεκριμένα μέλος του ΔΣ ενός από τους Συλλόγους που δραστηριοποιείται στην περιοχή, λέει ξεκάθαρα ότι «εδώ είναι χωριό, δεν χωράνε μεγάλα ονόματα προπονητών. Αν τα παιδιά σας θεωρείτε ότι αξίζουν να τα πάτε σε άλλους συλλόγους» Άλλο μέλος του ίδιου συλλόγου λέει σε μητέρα η οποία ζητά ουσιαστικές προπονήσεις που να ανταποκρίνονται στο τίμημα που καταβάλλεται: «αν θεωρείτε ότι το παιδί σας αξίζει κάτι καλύτερο, το οποίο και εγώ το πιστεύω γιατί είναι καλός, τότε φροντίστε να το πάτε σε άλλο σύλλογο» . Ο Πρόεδρος του ίδιου συλλόγου έχει πει: «ας μείνει φέτος το κορίτσι εδώ, αλλά επειδή τη βλέπω και είναι καλή και αν δουλέψει σωστά θα πάει ψηλά, του χρόνου πάρε την από αυτό το σύλλογο και πήγαινέ αλλού» …
  Άρα, η λογική του …. «μαζικού αθλητισμού, για να έχουν χώρο όλα τα παιδιά της περιοχής μας …» σημαίνει ή έχει μεταφραστεί από κάποιους διοικούντες των συλλόγων ότι διώχνουμε από την περιοχή μας τα παιδιά που ενδιαφέρονται για κάτι πιο ανταγωνιστικό, ή κάτι πιο κοντά με τον αθλητισμό ή όπως το λέτε: «πρωταθλητισμό». Ή πιο σωστά , αυτό που μας λέτε είναι ότι αντί να μαζεύουμε τους έφηβους και τους καλούς αθλητές που τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός κοντά μας και στα γήπεδά μας, τους διώχνουμε σε γύρω συλλόγους με ότι κόστος σημαίνει αυτό και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και για την αναγνώριση του αθλητισμού στον ΔΗΜΟ μας. Εκτιμώ ότι όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό κατανοεί ότι δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς την έννοια του ανταγωνισμού και της διάκρισης και κυρίως στην ηλικία των εφήβων/νέων. Ο μαζικός αθλητισμός, χωρίς την έννοια του διαγωνισμού και των διακρίσεων ενδεχομένως να έχει χώρο στα πολύ μικρά παιδιά ή στις πολύ μεγάλες ηλικίες. Αυτό θέλει ο δήμος μας για τους δημότες του; Διώχνει δηλαδή ο δήμος μας τους έφηβους και τους νέους από τα αθλητικά κέντρα του δήμου;

ψηφοφορια

Ποιος είναι ο MVP της EuroLeaque 2017/18;

Δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης

VIDEO

Το κάρφωμα-το έχει ξανακάνει παιδιά-της χρονιάς!